Uitvaartkosten

Veel dienstverleners maken afspraken met klanten voor het leveren van het dienst zoals een uitvaart.  Ongeveer 74 van de bevolking in Nederland hebben een uitvaartverzekering zodat de uitvaart netjes wordt geregeld bij overlijden en dat betekend dat gemiddeld 1 op de 4 mensen de nabestaanden opzadelen met de kosten voor een uitvaart van een dierbare.

Een deel van die mensen hebben voldoende middelen op dit te bekostigen maar veel mensen leven met een minimaal inkomen en hebben simpelweg niet de financiële middelen om maandelijks een premie te betalen.

Ondanks het feit dat men in Nederland verplicht moet verzekeren voor ziektekosten en dit niet geregeld voor uitvaartkosten. Hierover kan heel wat gediscussieerd worden want wat moet je nu doen als een dierbare komt te overlijden en je wilt een waardig afscheid willen geven maar je hebt niet de middelen?

RM Incasso werkt voor diverse uitvaartondernemers en heeft inmiddels veel expertise opgebouwd en gaat in plaats van het nemen tot harde incassomaatregelen treffen met de debiteur/nabestaande kijken welke mogelijkheden er zijn om toch uiteindelijk de rekening te kunnen betalen. In de meeste gevallen hebben nabestaanden zonder financiële middelen recht op Bijzondere Bijstand maar deze moet dat wel tijdig en correct aangevraagd worden. Meestal binnen een jaar na overlijden. Onze Incasso specialisten helpen de debiteur met de aanvraag teneinde de uitvaartkosten z.s.m. voldaan te krijgen voor haar opdrachtgevers.